Krakowska restauracja Fiorentina wg. jury konkursu World Culinary Awards jest nr 1 w Polsce. Pierwsze miejsce w Polsce jest ogromnym osiągnięciem. Liczba restauracji na naszym rynku oraz konkurencja jest bardzo duża. Polska restauracja oprócz wyniku w naszym kraju, została uznana również za jedną z najlepszych w całej Europie.Na stronie restauracji czytamy, że w przeszłości zdobyła ona również prestiżową nagrodę Akademii Gastronomicznej podczas gali „Wine&Food Noble Night”, wyróżnienia w magazynie “Forbes” oraz wyróżnienia w przewodniku „Gault&Millau”.Fiorentina informuje, że w jej karcie znajdują się dania bazujące na świeżych, nieprzetworzonych i niezawierających konserwantów składnikach lokalnych. Dania te podane są w nowoczesnych aranżacjach i nieoczywistych połączeniach smaków. Potrawy przygotowane są z najwyższą starannością, z pełną dbałością o szczegóły i składniki serwowane w kilku odsłonach w czasie jednego kulinarnego doświadczenia. Jedną z jej specjalności jest sezonowana wołowina, przygotowywana na grillu opalanym węglem drzewnym. Restauracja informuje również, że serwuje wyjątkowy stek po florencku, a sekret bistecca alla fiorentina tkwi w wyjątkowym sposobie cięcia mięsa i jego jakości."»Najlepsza polska kuchnia w Krakowie« – to właśnie takim hasłem reklamuje swoją restaurację Fiorentina jego właściciel. Tę opinię podzielili jurorzy konkursu World Culinary Awards, którzy uznali krakowską Fiorentinę” za najlepszą restaurację w Polsce. Wyróżniono również dwie inne restauracje z Krakowa i jedną z Warszawy" – przekazał krakowski magistrat.