XVII Forum Rynku Spożywczego i Handlu: Platforma przyszłości branży spożywczej. Wizje polskiego handlu i nadchodzące trendy konsumenckie
Trwa rejestracja na kolejną edycję Forum Rynku Spożywczego i Handlu – największej konferencji w Polsce poświęconej sektorom spożywczemu, handlowemu oraz HoReCa. Wydarzenie odbędzie się w terminie 4-5 listopada 2024 w hotelu Sheraton Grand Warsaw. W tym roku uczestnicy będą mieli okazję zgłębić kluczowe tematy w obszarze odpowiedzialności (zielony rozwój, zrównoważone działania, rewolucje w opakowaniach), w zakresie wyzwań technologicznych (FoodTech, AgriTech, RetailTech), poznać inspiracje i trendy dla liderów rynku oraz podyskutować o potrzebach konsumentów i pracowników.
Forum Rynku Spożywczego i Handlu: ekorewolucja i globalne trendy w centrum uwagi 17. edycji
Forum Rynku Spożywczego i Handlu to wydarzenie, które jednoczy producentów, dostawców oraz przedstawicieli branży handlowej, spożywczej i HoReCa, a także organizacje branżowe i biznes. Tegoroczną, 17. edycję otworzy dyskusja na temat zielonych wyzwań dla sektora rolno-spożywczego w Unii Europejskiej, podczas której uczestnicy będą rozmawiać o scenariuszach przyszłości i kierunkach rozwoju branży. W centrum uwagi znajdzie się ekorewolucja, globalne trendy i lokalna specyfika, a także rola przemysłu spożywczego jako filaru polskiej gospodarki.
W programie forum pojawią się również tematy związane z technologiami w służbie bezpieczeństwu żywności – FoodTECH i AgriTECH, konsolidacją rynku spożywczego oraz wyzwaniami, przed którymi stoją menedżerowie w zarządzaniu firmami FMCG. Istotnym punktem będzie także analiza potrzeb rynku pracy w branży spożywczej oraz wizja nowoczesnej fabryki żywności.
Forum Rynku Spożywczego i Handlu to dla nas zarówno platforma wymiany myśli, jak i kluczowe miejsce do sieciowania liderów, ekspertów i osób mających wpływ na branżę. Naszym celem jest stworzenie przestrzeni, w której ci ludzie mogą współpracować, inspirować się nawzajem i budować wartościowe relacje — mówi Edyta Kochlewska, redaktor naczelna portalu dlahandlu.pl, współautorka programu Forum Rynku Spożywczego i Handlu.
Eksperci i ekspertki branży
Co roku wydarzenie przyciąga grono ekspertów i ekspertek, którzy dzielą się bezcenną wiedzą, doświadczeniami z własnych biznesów i organizacji oraz sprawdzonymi praktykami z rynków polskich i zagranicznych.
W gronie tegorocznych rozmówców są między innymi:
Małgorzata Bojańczyk
, dyrektorka Polskiego Stowarzyszenia Zrównoważonego Rolnictwa i Żywności;
Małgorzata Cebelińska
, wiceprezeska SM Mlekpol;
Maciej Czapiewski
, dyrektor ds. nowych technologii MAGO;
Zenon Daniłowski
, prezes Makaronów Polskich;
Andrzej Gantner
, wiceprezes Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców;
Marek Garus
, dyrektor ds. operacji i rozwoju e-commerce w Carrefour Polska;
Przemysław Gostkiewicz
, prezes Sokołowa;
Zbigniew Groszyk
, wiceprezes SM Mlekpol;
Yuriy Grygorenko
, dyrektor sprzedaży, główny analityk Gremi Personal;
Krzysztof Hornicki
, wiceprezes Krajowego Systemu Kaucyjnego Zwrotka;
Michał Kędzia
, partner w Funduszu Enterprise Investors;
Marcin Lechowski
, prezes Nordzucker Polska;
Sławomir Leszczyński
, dyrektor Pionu Handlowego, członek zarządu MAKRO Polska;
Ewa Łapińska
, General Manager Poland & Baltics w Mars Wrigley Polska;
Sylwia Majewicz
, prezeska Podlaskich Zakładów Zbożowych;
Mirosław Maliszewski
, poseł na Sejm RP, przewodniczący Sejmowej Komisji Rolnictwa i Rozwoju Wsi, prezes Związku Sadowników Rzeczpospolitej Polskiej;
Artur Marszałkiewicz
, partner zarządzający obszarem Corporate Finance w CRIDO;
Robert Moreń
, Corporate Affairs Director w Mars Wrigley Poland;
Jakub Olipra
, starszy ekonomista w Credit Agricole Bank Polska;
Marian Owerko
, założyciel, przewodniczący Rady Nadzorczej FoodWell;
Mikołaj Piaskowski
, radca prawny współkierujący praktyką Prawa Ochrony Konkurencji i Konsumentów Baker McKenzie;
Monika Piątkowska
, prezeska Izby Zbożowo-Paszowej;
Beata Podleśna-Gumkowska
, dyrektorka zarządzająca InPost Fresh;
Maciej Ptaszyński
, prezes Polskiej Izby Handlu;
Robert Rękas
, prezes Lewiatan Holding, członek Rady Polskiej Izby Handlu;
Bartłomiej Rychcik
, prezes Enata Bread;
Anna Sapota
, Vice President Public Affairs Eastern Europe North w Grupie TOMRA;
Bernard Siekański
, dyrektor Strategy& w PwC Polska;
Dariusz Staszewski
, prezes R3 Polska;
Marietta Stefaniak
, wiceprezeska ds. strategii i rozwoju w Cedrob Foods;
Dariusz Szymczycha
, wiceprezes Polsko-Ukraińskiej Izby Gospodarczej;
Tomasz Średzińsk
i, prezes SmakMAKu;
Robert Wawro
, dyrektor Grupy Maspex;
Maciej Wierzbicki
, dyrektor Centrum Dystrybucyjnego sieci Kaufland w Bydgoszczy;
Józef Wiśniewski,
prezes Wipaszu;
Marcin Witulski
, prezes Polmleku;
Hubert Woźniak
, prezes Rajpolu;
Rafał Zakrzewski
, CEO 8a.pl oraz
Marta Zarzeczna
, dyrektorka ds. S&OP+, danych, analityki i doskonałości łańcucha dostaw w Mars Wrigley Polska.
Miejsce handlu w relacji ze zmianami społecznymi i gospodarką
Drugi dzień wydarzenia zainauguruje debata o tym, jak handel kształtuje zmiany społeczne i napędza gospodarkę . Prelegenci zastanowią się nad wykorzystaniem nowoczesnych technologii jutra już dziś oraz nad przyszłością zielonego handlu w kontekście regulacji i rosnących wymagań . Goście wydarzenia porozmawiają także o cyfrowych sklepach i GOZ jako rozwiązaniach na przyszłość w biznesie.
Forum towarzyszyć będą wydarzenia specjalne, w tym gala, podczas której wręczone zostaną nagrody Food & Retail Awards, przyznawane firmom wspierającym przemiany w przemyśle, handlu spożywczym i gastronomii. Zostaną także ogłoszeni laureaci konkursu Dobry Produkt – plebiscytu, w którym jury złożone z ekspertów, szefów kuchni, influencerów i dziennikarzy, wyróżni 15 firm, przyznając ich produktom certyfikaty Dobry Produkt.
Trwa rejestracja uczestników , formularz dostępny jest na stronie: www.frish.pl . Organizatorem wydarzenia jest Grupa PTWP .
Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2024: 4-5 listopada, Warszawa, hotel Sheraton Grand Warsaw.
Pełna agenda Forum Rynku Spożywczego i Handlu dostępna tutaj:
https://www.frsih.pl/2024/pl/sesje/
Rejestracja na wydarzenie: https://www.frsih.pl/2024/pl/rejestracja,436.html