GIS ostrzega przed łyżkami do spaghetti. Groźny jest kontakt z żywnością
Główny Inspektorat Sanitarny (GIS) wydał w piątek ostrzeżenie przed łyżkami do spaghetti T-nylon spaghetti scoop. Instytucja przestrzega, by produktu pod żadnym pozorem nie używać do kontaktu z żywnością.
Z tego artykułu dowiesz się:
-
GIS ostrzega przed łyżkami do spaghetti
-
Jakie są szczegóły niebezpiecznego produktu
-
Jakie inne produkty zostały wycofane z obrotu
Ważne ostrzeżenie GIS
Główny Inspektorat Sanitarny (GIS) wydał w piątek ostrzeżenie przed łyżkami do spaghetti T-nylon spaghetti scoop.
Instytucja podaje, że została poinformowana przez System Wczesnego Ostrzegania o Niebezpiecznej Żywności i Paszach (RASFF) o stwierdzeniu migracji do żywności pierwszorzędowych amin aromatycznych.
GIS zamieszcza na stronie internetowej szczegóły produktu. Jego numer partii to: 750637, zaś kod kreskowy to: 5907558760637. Importerem jest firma TADAR Dariusz Tauchert Jasin, Poznańska 53, 62-020 Swarzędz.
GIS przestrzega konsumentów, by pod żadnym pozorem nie używali produktu do kontaktu z żywnością.
Z uwagi na bezpieczeństwo konsumentów importer wycofał również nabierki do spaghetti.
Poniżej szczegóły wycofanych produktów:
- N.Nylonowa Nabierka do spaghetti czerwona rączka 5907558760460
- N.Nylonowa Nabierka do spaghetti zielona rączka 5907558760477
- N.Nylonowa Nabierka do spaghetti fioletowa rączka 5907558760484
GIS podaje, że firma TADAR powiadomiła klientów o konieczności wycofania z obrotu wskazanych produktów, a także zobowiązała się do przyjęcia ewentualnych zwrotów i przekazania ich do utylizacji.
Postępowanie wyjaśniające w tej sprawie prowadzą organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Byłeś świadkiem ciekawego zdarzenia? Masz interesujące zdjęcia lub filmik? Podziel się z nami wysyłając na redakcja@biznesinfo.pl