BiznesINFO.pl Finanse Magda Gessler po kosztach nie gotuje. Cennik dań wielkanocnych robi wrażenie
Magda Gessler/Instagram

Magda Gessler po kosztach nie gotuje. Cennik dań wielkanocnych robi wrażenie

26 marca 2021
Autor tekstu: Wiktoria Pękalak

Z tego artykułu dowiesz się:

  • Ile trzeba zapłacić za dania z oferty Magdy Gessler

  • Jakie wielkanocne przysmaki przygotowała restauracja U Fukiera

  • Gdzie można odebrać zamówienia

Magda Gessler z ofertą na Wielkanoc

Magda Gessler, uznana restauratorka i postać telewizyjna kusi Polaków niebanalnymi smakołykami na Wielkanoc. Jej restauracja - U Fukiera - udostępniła ostatnio cennik świątecznych dań, który dla wielu osób okazał się nie do przyjęcia.

W ofercie restauracji znalazły się wielkanocne potrawy i przystawki. Goście restauracji mogą wybierać spośród wielu dodatków. W ofercie znalazły się m.in.: "Pasta z wiejskich jaj z młodym szczypiorem", czy "Domowy majonez według mojej babci". Za słoik 200 g trzeba w jednym i drugim przypadku zapłacić 15 zł.

Sporo trzeba zapłacić także za faszerowane jaja. “Jaja faszerowane polskie wiejskie z pieczarkami i koprem” to koszt 25 zł za jedyne 5 połówek, czyli 2,5 jaja. Jeszcze więcej zapłacimy za “Jaja nadziewane wiejską, polską szynką” - ich cena to 28 zł.

[ EMBED-11 ]

Porównując ceny faszerowanych jaj w restauracji U Fukiera z innymi, które przygotowują wielkanocne dania na wynos, okazuje się, że 25 zł to naprawdę wysoka cena. W innych miejscach za podobną cenę dostaniemy 12 połówek jajek.

Ceny w restauracji Magdy Gessler

To niejedyne potrawy, których będzie można skosztować podczas tegorocznej Wielkanocy w restauracji Magdy Gessler. W ofercie dostępne są także:

  • "Sos tatarski wyborny z grzybami" słoik 200 g - 17 zł

  • “Chrzan z koglem moglem” słoik 200 g - 16 zł

  • "Nóżki jak dawniej" słoik 200 g - 19 zł

  • “Pasztet z dziczyzny i grzybów” foremka 700 g - 70 zł

  • "Sałatka jarzynowa tradycyjna z grzybkami marynowanymi" słoik 300 g - 25 zł

  • "Karkówka czosnkiem aromatyzowana, pieczona w ziołach" 0,5 kg - 31 zł

  • "Śledź sherry w sosie z selera naciowego" słoik 300 g - 38 zł

  • "Baba drożdżowa wielkanocna" 800 g - 50 zł

  • “Sernik puszysty z czekoladą” (1,2 kg) - 65 zł

  • "Rolada cielęca faszerowana koprem i kiszonymi ogórkami" 1 kg - 90 zł

  • "Kaczka pieczona w całości po polsku z antonówką" ok. 2,2 kg - 120 zł

Zamówione dania można odebrać w restauracji U Fukiera, jednak możliwe jest także dostarczenie zamówienia pod wskazany przez klienta adres

Obserwuj nas w
autor
Wiktoria Pękalak

Redaktor Biznesinfo. Absolwent filologii polskiej na Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego, student filozofii. Wcześniej w miesięczniku "Teatr". Niestrudzenie projektuje zasadę ekwiwalencji z osi odbioru na oś kombinacji.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: Dariusz.dziduch@iberion.pl
biznes finanse technologie praca handel Eko Energetyka polska i świat