Fani kurczaka w panierce wstali wcześnie rano, żeby po raz pierwszy spróbować tego przysmaku w restauracji Popeyes, która właśnie otworzyła swój kolejny punkt w Trójmieście. Skąd taka popularność kurczaka w amerykańskim stylu rodem z Nowego Orleanu? Wiemy gdzie i w jakich cenach można zjeść w Popeyes.
Każdy, kto obejrzał film “McImperium” z Michaelem Keatonem zdaje sobie sprawę, że struktura przychodów sieci McDonald’s jest zupełnie inna, niż można byłoby to stwierdzić na pierwszy rzut oka. Większość pieniędzy franczyzy nie pochodzi bynajmniej z gastronomii, a najnowsze dane pokazują, że od kilkudziesięciu lat niewiele się w tej kwestii zmieniło. Także w Polsce.
Sieć McDonald's zaoferowała służbom mundurowym walczącym z powodzią darmowe posiłki. Krótko później okazało się, że nie wszędzie, gdzie zapowiadano, można skorzystać z tej okazji. Fast-food już odniósł się do zarzutów.
Sieć restauracji z Ameryki planuje otwarcie kolejnych lokali w Polsce. W tym celu ruszyła właśnie rekrutacja pracowników, podano również widełki płac. A te są bardzo atrakcyjne.
Pierwszy lokal sieci Popeyes Louisiana Kitchen otwarto w USA już 50 lat temu. Dziś restauracje pod tym logiem mieszczą się już w 30 krajach w liczbie ponad 3,7 tys. lokali. W przyszłym roku pojawią się również w Polsce i Czechach. Na terytorium obu państw ma powstać nawet 600 restauracji. Popeyes Louisiana Kitchen ma w swojej ofercie dania zbliżone do tych proponowanych przez McDonald’s i KFC, stąd też uchodzi za ich konkurencję.
Carrefour z innowacyjną usługą. Póki co testowo i wyłącznie w Warszawie. Usługa ma być sprawdzana pod względem zainteresowania, preferencji korzystających i wygody użytkowania. Francuska sieć sklepów szczyci się w komunikacie, że jest to zupełnie nowe podejście do sposobu podawania posiłków.