O tej godzinie Lidl zmienia ceny. Wielu klientów nie ma o tym pojęcia
Klienci, którzy wybiorą się na zakupy do Lidla po godzinie 21, mogą się mocno zdziwić. Mało kto zdaje sobie sprawę z tego, że właśnie wtedy sklep zmienia ceny wybranych produktów. O co dokładnie chodzi? Przedstawiamy szczegóły.
Lidl walczy z problemem marnowania żywności
Marnowanie żywności to w dzisiejszych czasach bardzo poważny problem. Popularna sieć postanowiła wziąć sprawy w swoje ręce i wprowadzić takie rozwiązania, które pomogą zapobiegać temu zjawisku. Wprowadzono między innymi specjalną akcję, o której opowiedziała Aleksandra Robaszkiewicz, reprezentująca Lidl Polska w rozmowie z portalem o2.pl.
Jako społecznie odpowiedzialna firma, Lidl Polska stawia walkę z marnowaniem żywności jako jeden z najwyższych priorytetów. Podejmujemy wiele działań w tym zakresie, w tym współpracę z Caritas Polska, Federacją Polskich Banków Żywności oraz prowadzenie wspomnianego projektu - przekazała serwisowi.
Wielu klientów Lidla nie ma o tym pojęcia
O jakim projekcie mówi Robaszkiewicz? Chodzi tutaj o inicjatywę “Kupuję, nie marnuję” , która działa w sieci sklepów już od marca 2020 roku. Jej głównym celem jest zachęcenie klientów do kupna produktów, które wciąż są w pełni wartościowe, ale ich termin przydatności powoli dobiega końca. Cała akcja polega na tym, że po godzinie 21 wszyscy klienci mogą skorzystać ze sporych obniżek na takie produkty. Co dokładnie możemy kupić w niższej cenie?
Zobacz także: Rodzice mają mało czasu. Nie wszyscy mogą skorzystać z tej ulgi
Lidl codziennie przecenia te produkty
Wielu klientów nie ma pojęcia o tym, że w popularnej sieci codziennie mogą kupić tańsze wypieki, takie jak słodkie i słone przekąski. Po godzinie 21 w Lidlu kosztują one aż o połowę taniej . W ramach akcji “Kupuję, nie marnuję” w soboty przed niedzielami handlowymi i w dni poprzedzające święta obniżane są o 50 proc. ceny chlebów, bagietek oraz bułek. Aleksandra Robaszkiewicz przekazała portalowi o2.pl, że jest to jedno z rozwiązań, które mają pomóc w zwalczaniu marnowania żywności.